T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu

Ders Çalışma Programı Hazırlama

Ders Çalışma Programı Hazırlama

Ders Programını Kişisel Olarak Hazırla

Başkaları tarafından hazırlanmış bir ders programı kullanmak yerine kendi eksik olduğun derslerden ve kendi okul düzenine göre hazırlaman ders programına uyman konusunda sana yardımcı olacaktır. İlk başta mükemmel bir ders programı hazırlayamayabilirsin. Ama zamanla farklı ders programları deneyerek kendine en uygun ders programını bulabilirsin.

Gerçekçi Ol!

Ders programına çözemeyeceğin kadar soru sayısı, çalışamayacağın kadar ders yazma. Bunu yaparsan ders programına uymak konusunda zorlanabilirsin. Bu da senin motivasyonunu düşerebilir. Bunun yerine önceki çalışmalarını gözden geçirerek bir günde ne kadar soru çözebildiğini, ne kadar ders çalışabildiğini görebilirsin. Yapabileceğin kadarıyla bir ders programı hazırlamak kendini daha başarılı hissetmeni sağlayacak ve motivasyonunu artıracaktır.

Sen Robot Değilsin!

Saat 8'de kalkacağım, saat 9'da matematik çalışacağım, saat 10'da kahvaltı yapacağım gibi bir program hazırlamak verimsiz olacaktır. Çünkü bizler insanız ve her an işimiz çıkabiliyor ya da böyle bir programa uymaktan sıkılabiliyoruz. Bunun yerine verimli ders çalışabildiğin saat aralıkları ve o gün çalışacağın dersleri belirleyebilirsin. Örneğin; saat 9-11 arası çalışacağım ve bugün Matematik ve Türkçe derslerini çalışacağım diyerek ders programına ekleyebilirsin.

Öncelikli Derslerini Belirle

Çalışacağın derslerin ve konuların bir listesini çıkar. Sonra bu ders ve konuları önemine göre sırala. İlk olarak o dersleri çalış. Böylece yapman gerekenleri ilk olarak yapmış olacak ve zihnini rahatlatacaksın. Daha sonra çalışacağın derslere daha kolay odaklanabilirsin.

Mola Vermeyi Unutma!

Her insanın dinlenmeye ihtiyacı vardır. Sürekli ders çalışmak beynini yoracak ve odaklanmanı zorlaştıracaktır. Ayrıca sürekli ders çalışmak sıkılmana yol açacak ve motivasyonunu düşürecektir. O yüzden molalar vermeyi unutma.

Uykundan Vazgeçme!

Ders çalışmak için enerjik olmak gerekir. Uykusuz olmak enerjini düşürecek ve dersleri anlamanı zorlaştıracaktır. O yüzden uykunu almaya dikkat et. Uykundan fedakarlık yapmanı gerektirecek bir ders programı hazırlama.

Programına Uymak Konusunda Kararlı Ol

Eğer programına uyamıyorsan, neden uyamadığını gözden geçir. Programın çok mu yoğun? Gerçekci hedefler içermiyor mu? Yeterince esnek değil mi? Bu soruların cevabına dikkat et.

Oda Düzeni

En son çalışma programını duvarına as. Yaptığın görev ve derslere artı at. Başardığını görmek motivasyonunu artıracaktır. Ayrıca çalıştığın dersleri ve çalışman gereken dersleri görebilirsin.

Ders Programı Düzenli Olmayı Sağlar

Ders programı önünü görmeyi sağlar. Böylece ders çalışmaya oturduğunda hangi derse başlamak konusunda kafa karışıklığı yaşayarak vakit kaybetmezsin. Ayrıca ihtiyacının ne olduğunu tespit etmiş olduğun için fazla ders çalışmana gerek kalmaz. İhtiyacın kadar ders çalışırsın.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2022 - Güncelleme: 12.01.2022 18:11 - Görüntülenme: 167
Kaynak: Makale
  Beğen | 0  kişi beğendi